Corrie.reismee.nl

Mango sticky rice & tuktuk-race!

Hallo allemaal!

Nog even een update voordat we in de trein stappen naar Chiang Mai... want ja deze rijdt! We hebben onze kaartjes moeten omboeken voor een trein eerder en zullen ook een stuk per bus moeten reizen (om het overstroomde gedeelte heen).... maar hopelijk komen we morgenochtend aan in Chiang Mai! Fingers Crossed!

De afgelopen dagen hebben we niet stilgezeten. Vrijdagavond kwamen we 2 leuke meiden tegen (Nederlands en Frans) waarmee we besloten om samen de trein naar Chiang Mai te boeken. Met het Franse meisje, Marina, hebben we zaterdag de tempel Wat Pho bezocht, waar zich tevens de liggende buddha bevindt (zie foto's). Deze buddha is bijna te groot voor de tempel! Het zou geluk brengen om de tenen aan te raken, wat we natuurlijk stiekem even gedaan hebben ;-) hierna hebben we in een restaurantje aan de rivier gegeten, waar een gekke serveerster met blauwe regenlaarzen iedereen begroet door je om de nek te vallen en een kus te geven. Heerlijk gek! Daarna zijn we de rivier overgestoken voor Wat Arun, waar je vanaf de tempel een mooi uitzicht over Bangkok had. Wel een beetje creepy: hele smalle hoge treden, naar boven ging nog wel, maar naar beneden.... ieeeh! Gelukkig kwamen we ook veilig weer beneden :-) de tempel is trouwens gedecoreerd met onder andere oud porselein. Van dichtbij zie je bijvoorbeeld dat hij bekleed is met enorm veel in stukken gehakte schoteltjes! Van 1 schoteltje heb ik een foto gemaakt... je kan je voorstellen hoeveel van die bordjes er over de hele tempel heen zitten! Grappig he?

Van al dat lopen moet je natuurlijk even bijkomen. En hoe kan je dat beter doen dan met een echte thaise voetmassage? Voor nog geen 2,5 euro worden je voeten en benen een half uur lang gemasseerd..... heerlijk! 's Avonds met een groepje meiden uitgegeten en als toetje sticky rice met mango gehaald. Dat is lekker zeg! Thuis ook eens proberen te maken :D

Zondag hebben we de Golden Buddha bezocht: de grootste massief gouden buddha ter wereld. Deze is gemaakt in de 13e eeuw, maar pas ontdekt in 1955 omdat ze hem helemaal bedekt hadden in steen of gips. De waarde van de buddha is ongeveer 140 miljoen dollar!
Daarna zijn we door Chinatown gelopen. Superdrukke kleine straatjes met vanalles en nogwat. Schoenen, haarclipjes (en dan met duizenden tegelijk), maar vooral heeeel veeeel eten! Leuk om daar ook te zijn geweest :)

's Avonds zijn we met een groep van 9 naar een park geweest, waar een heuse fitness area in de openlucht was (foto's volgen nog), mensen aan het joggen waren (pff wij waren al bezweet van alleen daar rond te lopen!). Al deze mensen stonden opeens doodstil toen om 18u het volkslied werd afgespeeld. Apart! Over de heenweg naar het park is trouwens ook nog wel iets te vermelden.... we gingen namelijk met 3 tuktuks. Een jongen in de middelste tuktuk zei.... we're gonna win! Ik zag die thaise chauffeurs ondeugend lachen en dacht onee he... die gaan strijden om de eerste plaats! En ja hoor daar gingen we.... WHAA! Gelukkig kwamen we allemaal veilig aan (wij als laatste, wat ik voor de verandering als een pluspunt zag). Je snapt dat we op de terugweg gewoon met een taxi zijn gegaan, genoeg tuktuk-ervaring voor de komende eeuw ;-)

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen, onze backpacks weer gepakt en de middag doorgebracht in een mega shopping mall (we love airconditioning) met dure merken en beautyspulletjes. Prachtig om te zien! Beneden was er een enorme foodcourt, waar ik heb genoten van een lekkere starbucks vanilla latte whipped cream en een double chocolate muffin. Jamm :).

Zo, nu nemen we de taxi naar het station, de volgende update komt hopelijk vanaf het mooie noorden van Thailand!

Dikke kus!

P.S.: Ik heb nog wat foto's van de afgelopen dagen toegevoegd aan de fotoserie van Bangkok!

Ilsjepilsje

Klinkt weer goed en ziet er goed uit meis! Ik zou zeggen, keep the good work going (of zoiets :p) xx

Ome Robert

Ik schrijf me in voor de stikkie rais met Mango :-)

have fun daar en take care....sjee wat leuk zeg allemaal

Tio Roverto

Marlies

Meiden! Wat klinkt dat allemaal goed en wat een leuke foto's! Een zoen van een rare vrouw en een tuk tuk race! Wat wil je nog meer! Super dat jullie naar Chiang Mai kunnen! Succes met de reis!

Ome maarten

Kleffe rijst, doen ze om het makkelijk naar binnen te werken met twee stokkies, blijft het nadien ook wat makkelijker te verwerken en houd de hete brei aan elkaar.

littol brada

heerlijk leuke verhalen zusje :D maar euhm wat zijn tuktuks en haha wat heb ik gelachen bij dat filmpje van de massage, zitten een beetje die kuiten van karin meppen, doen ze da ook bij een full body massage of zijn ze dan wel lief voor je haha
X

Sriyani

Koei je had me toch echt mee moeten nemen in je koffer! Je weet hoe dol ik ben op mango (ja alweer jaloers). Ik krijg al de bibbers als ik denk aan mijn stage met 26 vervelende pubers over twee weken en jij bent lekker aan het chillen ;-) Geniet er nog maar even lekker van! Voor je het weet ben je weer in het koude kikkerlandje. En ik heb lekker je spaanse handschoentjes aan (je weet wel die witte met dat klepje). Dikke kus van Tei!