Corrie.reismee.nl

Angkor... wat? Angkor Wat!

Hallo allemaal!

Eindelijk een update uit Cambodja! Vorige week vrijdag zijn we per vliegtuig aangekomen in Phnom Penh, de drukke hoofdstad van Cambodja. Het visum was snel geregeld en ook het pinnen ging makkelijk: er komen alleen dollars uit de geldautomaten! Daar kan je vervolgens overal mee betalen, alleen het kleine wisselgeld krijg je terug in de lokale munteenheid: de riel. Apart, maar ook daar raakten we snel aan gewend! Het duurde even voordat we een geschikte kamer vonden, kwamen namelijk eerst in een extra bijgetimmerd kamertje terecht: precies achter de keuken en veel gaten in de muren --> een waar kakkerlakkenparadijs! Gelukkig kregen we meteen een betere kamer en werden we de volgende dag zelfs geupgrade naar een nog grotere kamer, en dat alles voor dezelfde prijs!

Aangezien Karin niet zo lekker was hebben we lekker een relaxdag ingelast. Van het hotel konden we een dvd-speler lenen, dus hebben we een paar dvd'tjes gekocht en lekker onderuit gehangen in de airco van onze kamer. Niet verkeerd! De dag erop hebben we een citytour gedaan met de minivan (we love airco) van het guesthouse. Aangezien er verder niemand meeging, werd het een privetour, relaxed! Eerst naar de killing fields, waar de overblijfselen zijn te vinden van de uitroeiing door de Khmer Rouge tussen 1975 en 1979. Het idee was dat alleen 'pure' mensen mochten blijven leven, en alle militairen, leraren, monikken en mensen uit hogere klassen moesten worden omgebracht. Dit heeft geresulteerd in een uitroeiing van ruim 2 miljoen mensen op een totale bevolking van 7 miljoen. Echt bizar... Op de killing fields bevonden zich onder anderemassagraven en een memorial stupa met de opgegraven schedels van een hoop mensen. Ook stond er nog een boom waar destijds luidsprekers inhingen en muziek uit kwam, om het gejammer van slachtoffers te overstemmen. De slachtoffers van de Khmer Rouge werden namelijk gemarteld en koelbloedig gedood, zoals we later ook zagen in een oude school, die de Khmer Rouge hadden omgebouwd tot gevangenis met martelkamers en kleine cellen. Nou.. genoeg oorlogsgeschiedenis voor 1 dag... behoorlijk indrukwekkend allemaal. Daarna op naar leukere dingen: we zijn naar een markt geweest en naar het koninklijk paleis met zijn prachtige pavillions en paleistuinen. Als de blauwe vlag uithangt is de koning in het paleis. De blauwe vlag was inderdaad gerezen, dus hij was er!

Afgelopen maandag was het alweer tijd om te gaan! Na lang wachten werden we opgehaald door een tuktuk voor de busreis naar Siem Reap. Supermooie trip! Het land van Cambodja is zo mooi! Zo veel bergen als er in Laos zijn, zo plat is Cambodja. Veel water, rijstvelden, heel groen, prachtig! Af en toe werd het platteland onderbroken door een dorpje met huizen (soms van steen, soms slechts hutjes, vaak op palen), met een mooie lelievijver ervoor en zwemmende koeien in de modder. Ja ze lagen er soms letterlijk tot aan hun neus in, vinden ze blijkbaar lekker? De wegen waren best goed, al zou je er bij ons niet harder dan 80 mogen schat ik. Onze bus had echter een claxon, en dan kan je natuurlijk 2x zo hard! Gewoon hard toeteren als je vlak langs iets/iemand rijdt (om de 5 seconden dus). Geen probleem! Gelukkig zijn we goed aangekomen :)In Siem Reap stond er een man klaar met onze namen op een bordje, leukleuk! Nog snel een foto van gemaakt. Aangekomen in Happy Guesthouse dacht ik, hmm camera zit los in mn tas, maar waar is het tasje met de overige geheugenkaartjes erin? Onee he, toch niet na die laatste foto op de grond gevallen? Paniekaanval! Heb wel een backup van alle foto's op m'n usbstick... maartoch :) De lieve mensen van het guesthouse (een leuk familiebedrijf) hebben meteen gebeld naar het busstation en even later zagen wij de vader van de familie wegrijden op een scooter. Was hij helemaal terug gereden naar het busstation om mn cameratasje te halen! Zo lief! Het meisje van het guesthouse, Tjopwan heet ze (nee niet Tipiwan) is ook al zo'n schat. Later hebben we op de markt nog een klein presentje gehaald, want wat is dit een lieve familie!

Maare wat doen we eigenlijk in Siem Reap? Nou, we zijn hier voor de tempels van Angkor! Angkor wat? Ja, Angkor Wat! De tempels van Angkor beslaan in totaal een oppervlakte van 150 km2, maar de bekendste tempel heet inderdaad Angkor Wat! De eerste dag hebben we samen met 2 leuke stellen uit de UK de meest bekende tempels gezien, onder andere de jungletempel die is gebruikt voor Tomb Raider! De tempel is verlaten in de tijd van de oorlog tegen de Siamezen, en is helemaal overgroeid door de jungle, supergaaf om te zien! We voelden ons al echte Lara Crofts (zonder de dubbel-D) dan ;-). De tweede dag hebben Kaat en ik nog een paar andere hoogtepunten gedaan. Gelukkig hadden we toen een veel betere gids, die alles veel leuker kon vertellen dan de gids van de dag ervoor. We hebben hem zelfs nog zo ver gekregen om een typisch Nederlandse hoofdbedekking te dragen, zie foto's ;-). Na al die tempels waren we wel toe aan een relaxdagje: uitslapen, aan het zwembad liggen, souvenirtjes inslaan op een leuke markt en een lekkere massage. Klinkt goed toch? Dachten wij ook, totdat we die massage kregen. Jeeeeees wat was dat een slechte massage! Je kon het niet eens een massage noemen... je werd alleen maar geknepen en geprikt! Karin omschreef het echt perfect: alsof we een tandpastatube waren die moest worden uitgeknepen. Niet zo fijn! Gelukkig was de night market daarna erg leuk, en hebben we ons verdriet verwerkt door veel leuke dingen te kopen. Shoptherapie is een in de psychiatrie erkende behandeling toch? Jaah vonden wij ook :)

Vanochtend begon onze laatste dag in Siem Reap. Hij begon wel erg vroeg, we zijn namelijk al om 4.30 opgestaan om de sunrise mee te maken bij Angkor Wat! Op de eerste dag hadden we de zonsondergang al gezien, en wilden andersom ook wel eens meemaken! Daarna zijn we weer lekker aan het zwembad gaan liggen, het is tenslotte ook vakantie he ;-)

Nou dat was het helaas alweer wat betreft Cambodja! Ik denk alleen niet dat we er lang over zullen treuren... morgenochtend vliegen we namelijk naar de eilanden van Thailand! Paradise here we come! Zullen eens kijken of we tussen het eilandhoppen, aan het strand liggen en cocktails drinken nog tijd hebben om wat foto's te uploaden ;-)

Dikke zoen!

Ps: wegens de slechte internetverbinding heb ik het verhaaltje pas net kunnen uploaden. Zijn inmiddels aangekomen in Bangkok en vliegen over 3 uur door naar Phuket, onze tussenstop onderweg naar Ko Phi Phi! Liefs!

daddy

Zo nou ben ik eens de eerste die reageert.
Lekker op weg naar het paradijs, daar kunnen jullie echt eens uitrusten en bekomen van alleindrukken.
Want gezien de verhalen en foto's zijn die er in overvloed.
Op weg naar het volgende verhaal, kijken we even wat foto's uit de Far East, zoals ze dat Bij Fico zeggen.
Groetjes en een dikke kus ;-) Papa

mama

Het is echt super zoals die familie van het guesthouse voor jou speciaal heeft klaargestaan!

Enne, kom thuis bij mij maar weer een heeeerlijke en vooral ontspannende lichaamsmassage halen! :)

Dionne

Wat een mooie dingen hebben jullie allemaal gezien. De killing fields zullen wel heel indrukwekkend zijn geweest, raar om dan te weten dat 2 miljoen mensen daar zijn omgekomen :S

Geniet van de mooie stranden van Thailand :D

Liefs

Daf

Zo, jullie vervelen je ook geen dag daar he.. logisch ook natuurlijk! En nu dan op weg naar het paradijs! Houd je een strandstoel voor mij vrij, kom ik met jullie mee relaxen ;-)

Geniet van de cocktails en al het moois!!

X

Loes

Paradise!! Fijn dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben!! Liefs!!

Frank en Marjo

Jeetje wat zijn jullie actief, ik lees dat jullie nu in Phuket zijn aangekomen ?
Daar zit ook een vriend van roland loopt er stage,voor 7 maanden als makelaar.
Onzettend mooi verhaal heb het met veel plezier gelezen.geniet van je laatste weken corien

heel veel groetjes