Corrie.reismee.nl

Chiang Mai: jungle time & temple tour!

Hello everybody!

Sinds de vorige update hebben we zoveel gedaan dat ik bijna geen ruimte meer heb om nog nieuwe foto's te maken! Aangezien het kopieren van de foto's naar mn usb stick hier eeuwen duurt kan ik jullie ondertussen mooi op de hoogte brengen van onze laatste avonturen.

Afgelopen maandag zijn we naar het noorden van Thailand gereisd. Daarvoor moesten we met de trein naar Ayuthaya, vanaf daar met een heuse discobus om het overstroomde gebied heen, om daarna weer op de nachttrein te stappen die ons naar Chiang Mai heeft gebracht. De trein begon heel gezellig met partymuziek in de restaurantwagon, wat later alsnog een smartlappenfestijn werd met zoetsappige liedjes van de Backstreet Boys en het Titaniclied van Celine Dion. Die zagen we niet aankomen! Na het eten zijn we naar onze bedden gegaan om te slapen. Het licht bleef aan, waardoor ik bij mn voeten een kakkerlak zag lopen. Iew. Weggeschopt. Hmmm nog een kakkerlak. En nu nog 1, nu bij mn hoofd. Aaaargh elke keer als ik mn ogen opendeed een kakkerlak. Jakkes! Je snapt dat ik mn ogen maar open heb gehouden... Aangezien Marina (ons gezellige reisgenootje) hetzelfde probleem had hebben we de rest van de reis maar doorgebracht met onzinnig geklets. Nietecht geslapen dus, maar wel gezellig gehad:)

Eenmaal in Chiang Mai hebben we een guesthouse gevonden, geshopten een jungletrip geboekt voor de volgende dag. Hiervoor werden we de volgende dag opgehaald met een busje, langs een marktje voor wat water en daarna direct de jungle in gereden. Meteen een smal pad in, een riviertje overgestoken over een boomstam-brug, lunch gehad en toen begon het pas echt! Oda ik dacht dat het gewoon een paar uurtjes relaxed lopen was? Nou zeg maar gerust 2 uur door de echte jungle: smalle kronkelige paadjes met obstakels en meestal een enorm steile diepte naast je. Vallen of uitglijden was dus geen optie! Al snel droop het zweet van ons af en waren we blij toen we bij een waterval aankwamen waar we een frisse duik konden nemen. Heerlijk! Na een half uurtje weer omgekleed want het volgende stond op het programma: olifantrijden! 4 kleine olifantjes kwamen ons tegemoet gelopen. Bleken net 4 jaar oud te zijn, wat een schatjes! Zonder zitje of zadel mochten we zo op de olifant rijden. Tussendoor liepen ze steeds de bosjes in om hele planten op te eten, maar ach ze waren nog in de groei he ;-) ik zal kijken of ik een paar leuke filmpjes kan uploaden!

Na het olifantrijden zijn we naar een hilltribe gegaan. Dit bergdorpje genaamd Phamong bestond uit 11 families (ongeveer 45 mensen), welke hun eigen taal hebben en het oorspronkelijke alfabet ontlenen aan dat van Birma. Onze gids Surin kwam ook uit een bergdorpje en sprak dezelfde taal als de mensen in dit dorpje. Zo leerden wij dat O mucho peu, hallo betekent, tableu = bedankt en ogwie ogwie = eet smakelijk. Sommige families hadden zonne-energie, maar 'onze' familie had geen elektriciteit. Ze leven eenvoudig en wonen in een houten hut met een dak van bladeren (waterdicht, want ondanks dat het regende als pijpenstelen bleven we droog!). Ze verbouwen hun eigen rijst en groente, hebben koeien, koppen en varkens en slachten deze zelf (en nee dat gaat niet heel hygienisch). Hoewel bijna alle thai bhuddisten zijn, zijn de villagepeople christen en gaan op zondag naar hun eigen kerkje. Bij onze familie hoorde ook een 94-jarige superlieve oude kleine man, die om alles moest lachen. De kinderen waren stuk voor stuk enorme schatjes. Al met al een bijzondere ervaring! Toen we ons klaar wilden maken voor de nacht vond iemand 2 schorpioenen in de hut. Nogal groot en geel ook, dat betekende blijkbaar dat ze giftig waren. Nice. Surin heeft ze gekilled en de rest van de hut gecheckt. We hebben de muskietennetten goed onder onze matrassen gevouwen en ikzelf heb nog 2 gaten vlakbij mn hoofd afgedekt met wc-papier. Geen risico hihi. Ondanks alles toch goed geslapen! De dag erop zijn we weer naar beneden gelopen/geglibberd na de regen en op een bamboe-vlot een tochtje over de rivier gegaan. Daarna zat onze trekking erop. Dat waren me de 2 dagen wel!

Na de jungle trekking hebben we een nieuw, veel leuker guesthouse gevonden, lekker geslapen en de volgende dag een fiets gehuurd (omgerekend 1,25 euro per dag), om al fietsend een tour te maken langs de mooiste tempels van Chiang Mai:
Tempel 1: oudste tempel
Tempel 2: mooie houten tempel
Tempel 3: tempel met een oud mannetje erin, blijkbaar van fiberglass, maar hij zag eruit of hij elk moment BOE kon roepen! Achter deze tempel bevond zich weer een hele oude tempel/chedi, die ze bewaard hebben en deels gerestaureerd, mooi!
Tempel 4: tempel met daarbij een school voor (jonge) monniken, waar zij onder andere les krijgen in engels, chinees en geschiedenis. Na 16u zijn ze vrij en maken ze graag een praatje met touristen. Zo werd ik aangesproken door3 jonge monniken die engels wilden oefenen, en een ander sprak Karin aan, waarmee we nog een tijdje gezellig hebben zitten kletsen. Ook weer een bijzondere ervaring!
Tempel 5: tempel waar de asresten van de koninklijke familie werd bewaard. Beeeetje luguber, doordat het witte steen was begroeid met een hoop groen mos, maar ook wel leuk om daar te zijn geweest.

Na de jungle trekking en de temple tour waren we wel weer toe aan een massage! Ik dacht dat full body massage betekende dat jouw hele lichaam werd gemasseerd? Ja dat ook, maar in Thailand betekent het ook dat de masseuses hun hele lichaam gebruiken! Pff op gegeven moment lig je zowat bovenop ze, apart... Op dat moment niet heel ontspannend, maar wel een lekkere opkikker want werkelijk elk spiertje voelt weer als herboren! Daarna nog naar de night bazaar geweest en leuke geshopt.

Zo mn foto's staan op de usb stick. Nu gaan we nog wat sightseeing doen in Chiang Mai en daarna ga ik mn camera proberen te laten maken, want de lens schuift niet meer uit. Hopelijk kan het allemaal gefixt worden, anders haal ik ff een nieuwe :)

De foto's zal ik vanavond uploaden!

Liefs!

Update: inmiddels heb ik een nieuwe camera gekocht, hebben we nog een tempel bezocht en ook weer iets nieuws beleefd: we zijn bij Dr Fish geweest! Jaaaah die visjes die aan je voeten knabbelen ja! Dat kan hier echt overal, maar dan al voor een prijs van 2,50 tot 7,50 euro! Mennnnn dat was kriebelig... kon mn voeten er nauwelijks inhouden! Check de foto's maar en je snapt waarom ;-)

Update 2: op de laatste dag in Chiang Mai hebben we per fiets Wat Umong bezocht (de fietstocht op zich was al een hele workout, aangezien de tempel een eind uit het centrum lag en we 10x zijn omgefietst omdat ie niet te vinden was). Daarna hebben we onszelf getrakteerd op een pedicure, door de sunday walking street gelopen (aaaaah veels te veel standjes met leuke hebbedingen!) en een lekkere cocktail gedronken in de Roof top bar, een leuke bar op de bovenste verdieping, welke zich deels in de openlucht bevind en een mooi uitzicht bied op het centrum van Chiang Mai --> een mooie afsluiter van een topweek in deze leuke stad!

De volgende update komt hopelijk vanuit het volgende land op ons programma: Laos!

Dikke kus!

Christine

Hi schat,
Wat een super leuk verhaal!! Haha dat van body 2 body had ik je ook nog wel kunnen uitleggen haha. Het is dat je je mannetje hier hebt zitten, anders was mijn vraag geweest; heb je je lkkr lafen masseren door een leuke kerel;) geniet er nog van!!!

Daf

Corrie!

Wat maak je weer geweldige dingen mee! Super leuk om te lezen allemaal! En dat met die massage hahaha. Had je gezicht wel willen zien toen het kwartje van ''body 2 body'' massage viel ;-P

Hier gaat alles z'n gangetje, m'n oneindig smsbundel gaat bijna in ;-P

Heeeel veel plezier nog!

X

Tio Victor

Corinita linda...qué envidia al ver todas esas fotos y videos donde te están dando un rico masaje. La próxima vez será tio roberto y Tio Victor en esos paises.

Qué se sigan divirtiendo muchísimo!!!!! Picos, Picos!!!

Tio Victor

mama

Bij het verhaal over die kakkerlakken zat ik mee te griezelen hoor en wat een spannende en spectaculaire jungle-trekking hebben jullie meegemaakt! Wat leven mensen in de wereld toch verschillend he. En oh, die olifanten! Super;leuk! O, wat moet ik lachen om die body massage! Erg intiem hoor met een vreemde, maar daar is het normaal.(Maikel weer jaloers!)
Jullie zijn 1,5 week op reis en al zoveel beleefd! Ongelooflijk he? Een goede voortzetting meiden!
XXX mama

hennie

nog heel veel plezier !!!!kusjes

Josefien

Ik geniet van jullie verhalen!! Zo leuk wat jullie allemaal meemaken! Ik krijg echt wel heimwee naar het reizen! En ik moet nog zoveel zien en doen; op een olifantje heb ik bijvoorbeeld nog nooit gezeten! Heel veel plezier en blijven schrijven! Liefs Josefien

Josefien

Trouwens....ik heb toen ik 6 was op een olifant gezeten voor de Ikea in Duiven. Maar dat was met bakje erboven op en niet in een jungle. Dus die telt niet.

Dionne

Leuk om jullie verhalen te lezen :D En hilarisch stukje over de visjes van dr. Fish :)

Ik kijk uit naar jullie nieuwe verhalen uit Laos!

Els

Wat een geweldige ervaringen, en dat in nog geen twee weken! Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal, hoe zou het in Laos zijn??

Frank en Marjo

Hallo corine en vriendin nartuurlijk,

Ontzettend mooi verhaal wij zitten het met plezier te lezen zeker over die body heerlijk ik had er wel als vlieg rond willen vliegen haha.alleen die kakkerlakken echt griezelig ik zou ook geen ook dicht gedaan hebben vreselijk.
jullie hebben al veel gezien en gedaan ontzetted knap dames. op naar het volgend verhaal over Laos!!
heel veel reisplezier toegewenst en een dikke kus.

Haydar

Wow!!!!! Heel indrukwekkend allemaal! Echt heel vet!

Geniet ervan!

PS: Ik ben opeens niet meer zo 'reismoe' door alle verhalen die k over mn heen krijg... :)

xx